toppfågel

toppfågeljakt i väglöst land


 toppfågeljakt norr om pajala

Jag kan erbjuda fantastisk toppfågeljakt norr om Pajala, i väglöst land. Jakten sker på ca 10 000ha, där stora delar av marken är naturreservat, med orörd gammelskog och fantastiska myrområden. Området är svagt kuperat och mestadels platt. Perfekt för skidåkning.

Vi möter upp dig i Pajala och visar dig ut till jaktområdet, där gränserna är inlagda i Tracker och WeHunt, så du lätt kan orientera dig på egen hand om du laddar ned någon av apparna.

Du får sedan hjälp av en skoter med pulka, som kör er packning, de ca 2 kilometrarna ut till jaktstugan, som ligger mitt i jaktområdet, medan du själv följer efter på skidor. i stugan finns vedkamin och fotogenkamin som du sköter själv. Vi tillhandahåller ved och fotogen. Det finns vedeldad bastu och utedass.

På marken har vi kört upp lämpliga slingor med skotern att skida i och spana efter fågel, som "bas-rutter". Naturligtvis kan du avvika från dessa och leta fågel på egen hand inom jaktområdet om du vill.

Området håller gott om Tjäder och OrrePris:

7 dagars jakt med boende för 4st jägare och fri avskjutning av fågel

7 000 skr per person. pris 2 st jägare: 10 000skr per person

Mot ett pristillägg på 1000skr tar vi hand om din bil. Parkerar den vid ett hus med motorvärmare, håller den snöfri och leverera den till platsen igen på avtalad tidspunkt. Inte nödvändigt, men bekvämt.

Toppfågeljakt med guide ända från stockholm 

Mellan 1 februari och 15 februari, erbjuder jag 5 dagars toppfågeljakt med mig som guide och hjälp på plats. Jag tar tåget med er från Stockholms central och är med på hela resan. Jag hjälper er tillrätta i stugan, guidar och eldar i bastun och håller stugan varm. Perfekt för nybörjaren som vill testa en utmanande jakt i väglöst land, men känner att man vill ha support hela vägen.

pris 50 000skr för 4 personer

Tågbiljetter ingår ej