Joakim Sveder Hunting Management
vem är jag?

joakim sveder

Jag är 48 år och född och uppvuxen i Värmland. Nu bor jag med min familj på Hammarö söder om Karlstad. Redan från tidig ålder var det jakt och fiske som gällde. När jag lärt mig cykla trampade jag ner till stadens närmsta vattendrag och tillbringade sommarlovet med metspö och mask.
Vid 15 års ålder fick jag följa med mina släktingar på jakt och när jag fyllde 18år köpte jag mig min första egna hund. Jag har alltid varit den som bara ska göra ett kast till, sitta kvar på passet en liten stund till, eller gå över en fjällkant till för att bara kolla den dalen också. Jag har alltid spenderat all ledig tid i skog och mark eller på fiske.
Jag har provat nästan all jakt som finns i hela Sverige, från norr till söder och älskat dem alla. Jag har alltid varit extra fascinerad av jakten på gamla handjur med stora troféer och jag har spenderat nätter i sovsäck ute på fält eller i jakttorn för att komma åt "den rätte".
Min andra stora jaktpassion är jakt med hund. Sedan 18års ålder har jag alltid haft mellan 2-5 hundar. Mestadels drivande hundar men även några spetsar. Idag har jag tre hundar. Två Posavski Gonic, Zebbe och Ozzy som jagar Älg, Kron men främst Vildsvin. Jag har även min Wachtel Nalle, som jagar allt klövvilt. Mina hundar kan brytas på fullt drev och kallas in i alla lägen med hjälp av Garmin Alpha, vilket gör dem väldigt användbara och jag har hund hela dagen, även på mindre marker.
Jag har även jagat en hel del utomlands. Kronhjort i Ungern, Varg och Björn i Kanada, Kronhjort i Norge, Drevjakter i Tyskland, mm.
Som person är jag väldigt driven och engagerad, vilket gör att jag blir jätteglad när vi lyckas med jakten och frustrerad när vi misslyckas. Jag har nära till skratt och är en enkel person som är lätt att lära känna, men om du tycker att kaffet i termosen och frisk luft är lika viktigt som jakten, ska du inte jaga med mig : )